Bereidingswijze kip

Snij het teentje knoflook zo fijn mogelijk en meng met de kruiden en de olijfolie. Snij de kipfilet in blokjes. Marineer en bak de kip en laat de kip afkoelen.

Bereidingswijze dressing

1. Pers de 2 limoenen en snij het teentje knoflook fijn. Meng beide ingrediënten met de overige ingrediënten: zout, honing, olijfolie, paprikapoeder en eventueel zwarte peper, tabasco en komijnpoeder (naar eigen smaak).

Bereidingswijze salade

Kook de rijst en als de rijst is afgekoeld kan deze gemengd worden met de kipblokjes.

Schenk de dressing over de rijst en de kip.

Snij de avocado’s, paprika in kleine blokjes, halveer de tomaatjes en snij de bosui in dunne ringetjes.

Meng nu de kidneybonen, maïs en paprikablokjes ook door de salade.

Net voordat de salade gereserveerd wordt, mogen de avocado blokjes, de bosui ringetjes, de geraspte kaas en de halve tomaatjes er overheen. Meng alles tot een goed verdeeld geheel.

Top af met Willy Nacho Tortillachips, heel of verkruimeld.

  Personen

6 personen

Bereidingstijd

30 min

  Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Ingrediënten marinade

Ingrediënten voor de marinade:
1 teentje knoflook
Piri piri kruiden
1 eetlepel olijfolie
500 gram kipfilet

Ingrediënten salade

1 zak Willy Nacho Tortillachips
400 gram rijst
250 gram kidneybonen
285 gram maïs
1 rode paprika
150 gram cherrytomaten
2 avocado’s
75 gram geraspte kaas
2 steeltjes bosui

Ingrediënten dressing

Zout
2 limoenen
1 teentje knoflook
1 eetlepel honing
4 eetlepels olijfolie
Paprikapoeder
Optioneel: zwarte peper, tabasco en komijnpoeder.