Bereidingswijze kip

Snij het teentje knoflook zo fijn mogelijk en meng vervolgens met de helft van de kruiden en de olijfolie. Marineer de kip met het mengsel en bak de kip gaar. Laat de kip hierna even afkoelen. (Voor degene met extra tijd, laat de kip dan een tijdje marineren. Dit mag zelfs een hele nacht).

Bereidingswijze dressing

Pers het sap uit de limoenen en snij het teentje knoflook zo fijn mogelijk. Meng beide met de honing, olijfolie, 1 theelepel zout en eventueel zwarte peper en tabasco.

Bereidingswijze salade

Snij de ijsbergsla in reepjes, de avocado en de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaten.

Verdeel als eerste de ijsbergsla over een of meerdere schalen. Vervolgens mogen de tomaatjes, maïs, kidneybonen en paprika bij de sla. Hierna voegen we de avocado, kipreepjes en geraspte kaas toe. Top af met een eetlepel zure room en paprikapoeder.

Verdeeld de Willy Nacho Tortillachips aan de zijkant van de schaal, verkruimel over de salade of serveer on-the-side.

Schenk de dressing over het geheel.

  Personen

5/6

Bereidingstijd

25 min

  Bereidingsgraad

Medium

Ingrediënten Marinade

1 teentje knoflook
Zakje tacokruiden
1 eetlepel olijfolie
500 gram kipfiletreepjes

Ingrediënten salade

1 zak Willy Nacho Tortillachips
200-250 gram ijsbergsla
250 gram kidneybonen
285 gram maïs
1 rode paprika
5 cherrytomaten
2 avocado’s
125 milliliter zure room
Paprikapoeder
100 gram geraspte kaas

Ingrediënten dressing

2 limoenen
1 eetlepel honing
4 eetlepels olijfolie
Zout
1 teentje knoflook
Optioneel: zwarte peper en tabasco