Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een springvorm in.

Bereidingswijze deeg

Meng de volgende ingrediënten tot een soepel deeg: bloem, boter, roomkaas, 5 theelepels koud water, 1,5 eetlepel azijn, 1 theelepel zout en 1 theelepel bakpoeder.

Pak het deeg in, in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

Ga nu verder met het bereiden van de vulling.

Bereidingswijze vulling

Bak het gehakt rul.

nij de paprika’s en de jalapeñopepers in blokjes.

Met de volgende ingrediënten: paprika’s, jalapeñopepers, maïs, kidneybonen, gehakt en de eieren.

Bereidingswijze taart

Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot ongeveer 3 millimeter dik. Bekleed het blik (zijkanten en bodem) met het deeg. Prik gaatjes in de bodem.

Bestrooi het deeg met paneermeel en giet nu de vulling in de taartvorm.

Verdeel hier overheen tortillachips en geraspte kaas naar smaak.

Bak het geheel in 50 minuten gaar.

Top af met guacamole of serveer on-the-side.

Personen

4

  Bereidingstijd

3 uur

  Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

  Ingrediënten deeg

285 gram bloem
140 gram boter
130 gram roomkaas
Bakpoeder
Azijn
Zout

 Ingrediënten vulling

250 gram Willy Nacho Tortillachips
1 rode paprika
1 groene paprika
100 gram maïs
100 gram kidneybonen
500 gram half-om-half gehakt
2 eieren
75 gram paneermeel
50 gram geraspte kaas
Guacamole (klik hier voor het recept voor guacamole)
Optioneel: jalapeñopepers