Bereidingswijze tomaten salsa

Was de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de pepers schoon en snijd ze in dunne reepjes. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit.

Schep in een kom de tomaat, de ui, de knoflook, de pepers, de koriander, de limoensap en eventueel wat zout door elkaar. Laat de salsa saus minimaal 30 min. staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Bereidingswijze guacamole

Snijd de avocado’s doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit.

Snijd de knoflook, sjalotje en tomaat in kleine stukjes. Pers de limoen uit en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.

Doe alle ingrediënten in een maatbeker, voeg het sap van de limoen toe en pureer met de staafmixer. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg optioneel gesneden koriander toe.

Bereidingswijze chipotle ranch dip

Doe alle ingrediënten in een kleine kom en roer goed door elkaar.

  Personen

4

  Bereidingstijd

15 min

   moeilijkheidsgraad

simpel

  Ingrediënten tomaten salsa

3 Trostomaten
1 Rode ui
1 Teen knoflook
2 Rode pepers
8 Takjes verse koriander

  Ingrediënten guacamole

2 Avocado’s
1 Teentje knoflook
1 Klein sjalotje
1 Rijpe tomaat
1 Sap van limoen
1/2 Rode peper
Snufje zout & vers gemalen zwarte peper
Optioneel: korianderblad

  Ingrediënten chipotle ranch dip

1 el Ranch dressing (bij meeste supermarkten te koop)
3 el Zure room
1/4 el Chipotle chilipoeder
1/8 el Cayennepeper
1/8 el Zout
1/8 el Knoflookpoeder