Hé Willy, gooit er nog eens wat nacho’s in!’

Een aantal jaar geleden was ik op vakantie op Curaçao waar ik Tim Klomp Bueters, de eigenaar van ‘WISH Outdoor’ in Beek en Donk, ontmoette. Hij daagde me uit om een foodconcept te bedenken voor het vip-deck op WISH Outdoor 2013. Ik bedacht de WISH Market, een foodconcept met een marktuitstraling waar kleine tapas gerechtjes verkochten.

Tijdens het festival hing ik over de reling en dacht: ‘What the f*ck! Wat doen al die mensen daar?!’ Drommen mensen op zoek naar eten, ik wilde daar mijn eten verkopen! Maar alles was er al, van sprinkhanen en Asian Steet Food tot hamburgers en pizza’s. Na deze ervaring was ik verliefd op de festivalwereld.

Een paar weken later zat mijn beste vriend aan de bar bij eXpress-Zo (mijn eerste horecazaak) en riep hij richting de keuken: ‘Hé Willy, gooit er nog eens wat nacho’s in!’

Toen wist ik het! Ik ga nacho’s verkopen op alle festivals in Nederland en België.

Ik ga een ronde sombrero bouwen van waaruit nacho’s verkocht worden. Omdat de sombrero van alle kanten te bereiken is, moet deze altijd midden op het veld staan!

Stap één was het overtuigen van mijn compagnon Bart Theuws. Dit was geen probleem, hij zag het idee wel zitten. Stap twee was het voorleggen van mijn idee aan Tim. Ook dit bleek geen probleem, hij was meteen enthousiast.

Eén jaar later stond er een sombrero van Willy Nacho op WISH. Zo snel kan het gaan! Tegelijkertijd waren we in Westerhoven bezig met het opstarten van ‘Bij de Neut’, een familierestaurant met binnenspeeltuin. Hierdoor kwam Willy Nacho op een laag pitje te staan. Toen ‘Bij de Neut’ eenmaal draaide, hebben ik me gestort op het uitbreiden van Willy Nacho. Ik wist dat ik iets unieks in handen had en dat ik me moesten verdiepen in de festivalwereld. Ik leerde Jasmijn Gaemers kennen en zij zorgde ervoor dat de Willy Nacho sombrero op Intents mocht staan. En toen had ik een probleem: een dubbele boeking. Ik denk graag in mogelijkheden, dus ging ik op zoek naar een oude caravan. Met wat hulp werd deze caravan gepimpt tot een echte Willy Nacho caravan. Na Intents kwam Pukkelpop en daarmee is het voor Willy Nacho allemaal echt begonnen. Stap voor stap stonden we op steeds grotere festivals!

In 2015 trok ik de stoute schoenen aan en stapte af op Roger&Roger. Ik wilde eigen Willy Nacho chips laten produceren. Na een aantal gesprekken werden ze dan daadwerkelijk geproduceerd, de eerste Willy Nacho chips. Een mijlpaal!

Hierna kwam ik in contact met Eric Houbraken van de Verspillingsfabriek en niet lang daarna ontstond de Willy Nacho Classic Salsa. Ik ben erg trots op deze samenwerking. Ik houd van duurzame en eerlijke producten en dat heb ik in samenwerking met de Verspillingsfabriek kunnen verwezenlijken.

Willy Nacho staat inmiddels op een 150-tal festivals in Nederland, België en Duitsland en heeft ondertussen twee sombrero’s, drie caravans, een bakfiets en een vijftal containers. De volgende stap is het veroveren van de horeca- en retailwereld. Iedereen moet altijd en overal Willy Nacho kunnen eten!

Adios amigos

Hé Willy, gooit er nog eens wat nacho’s in!’

Een aantal jaar geleden was ik op vakantie op Curaçao waar ik Tim Klomp Bueters, de eigenaar van ‘WISH Outdoor’ in Beek en Donk, ontmoette. Hij daagde me uit om een foodconcept te bedenken voor het vip-deck op WISH Outdoor 2013. Ik bedacht de WISH Market, een foodconcept met een marktuitstraling waar kleine tapas gerechtjes verkochten.

Tijdens het festival hing ik over de reling en dacht: ‘What the f*ck! Wat doen al die mensen daar?!’ Drommen mensen op zoek naar eten, ik wilde daar mijn eten verkopen! Maar alles was er al, van sprinkhanen en Asian Steet Food tot hamburgers en pizza’s. Na deze ervaring was ik verliefd op de festivalwereld.

Een paar weken later zat mijn beste vriend aan de bar bij eXpress-Zo (mijn eerste horecazaak) en riep hij richting de keuken: ‘Hé Willy, gooit er nog eens wat nacho’s in!’

Toen wist ik het! Ik ga nacho’s verkopen op alle festivals in Nederland en België.

Ik ga een ronde sombrero bouwen van waaruit nacho’s verkocht worden. Omdat de sombrero van alle kanten te bereiken is, moet deze altijd midden op het veld staan!

Stap één was het overtuigen van mijn compagnon Bart Theuws. Dit was geen probleem, hij zag het idee wel zitten. Stap twee was het voorleggen van mijn idee aan Tim. Ook dit bleek geen probleem, hij was meteen enthousiast.

Eén jaar later stond er een sombrero van Willy Nacho op WISH. Zo snel kan het gaan! Tegelijkertijd waren we in Westerhoven bezig met het opstarten van ‘Bij de Neut’, een familierestaurant met binnenspeeltuin. Hierdoor kwam Willy Nacho op een laag pitje te staan. Toen ‘Bij de Neut’ eenmaal draaide, hebben ik me gestort op het uitbreiden van Willy Nacho. Ik wist dat ik iets unieks in handen had en dat ik me moesten verdiepen in de festivalwereld. Ik leerde Jasmijn Gaemers kennen en zij zorgde ervoor dat de Willy Nacho sombrero op Intents mocht staan. En toen had ik een probleem: een dubbele boeking. Ik denk graag in mogelijkheden, dus ging ik op zoek naar een oude caravan. Met wat hulp werd deze caravan gepimpt tot een echte Willy Nacho caravan. Na Intents kwam Pukkelpop en daarmee is het voor Willy Nacho allemaal echt begonnen. Stap voor stap stonden we op steeds grotere festivals!

In 2015 trok ik de stoute schoenen aan en stapte af op Roger&Roger. Ik wilde eigen Willy Nacho chips laten produceren. Na een aantal gesprekken werden ze dan daadwerkelijk geproduceerd, de eerste Willy Nacho chips. Een mijlpaal!

Hierna kwam ik in contact met Eric Houbraken van de Verspillingsfabriek en niet lang daarna ontstond de Willy Nacho Classic Salsa. Ik ben erg trots op deze samenwerking. Ik houd van duurzame en eerlijke producten en dat heb ik in samenwerking met de Verspillingsfabriek kunnen verwezenlijken.

Willy Nacho staat inmiddels op een 150-tal festivals in Nederland, België en Duitsland en heeft ondertussen twee sombrero’s, drie caravans, een bakfiets en een vijftal containers. De volgende stap is het veroveren van de horeca- en retailwereld. Iedereen moet altijd en overal Willy Nacho kunnen eten!

Adios amigos!